Inbjudan till frukostwebbinarium 16 maj: Hur kan dagligvaruhandeln öka konsumtionen av frukt och grönsaker?
Livsmedelsverket rekommenderar att vuxna äter 500 gram frukt och grönsaker varje dag, något de flesta idag inte kommer upp till. Samtidigt som intaget behöver öka kommer rapporter om att intaget minskar, delvis drivet av senaste årets prisutveckling.
Den 16 maj klockan 08:00-09:00 bjuder Svensk Dagligvaruhandel in till ett webbinarium för att presentera Dagligvaruindex Frukt och grönt – ett nytt index för att mäta försäljningsutvecklingen av frukt och grönsaker i dagligvaruhandeln. Dagligvaruindex för april kommer även presenteras.
Program
08:00 | Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel, inleder med att presentera Dagligvaruindex april. |
08:05 | Jenny Hagberg, hållbarhetsansvarig Svensk Dagligvaruhandel, presenterar Dagligvaruindex Frukt och grönt – ett nytt index för att mäta försäljningsutvecklingen av frukt och grönsaker i dagligvaruhandeln. |
08:20 | Åsa Brugård Konde, nutritionist Livsmedelverket, om hur mycket (eller lite) vi äter och vikten av att äta frukt och grönsaker. |
08:35 | Panelsamtal Hur kan dagligvaruhandeln öka konsumtionen av frukt och grönsaker? I samtalet deltar Paula Frösell, Leg dietist och Senior Brand Manager ICA Sverige, Mia Brodén Borgvall, Kvalitetschef Lidl Sverige, Anneli Bylund, Senior Hållbarhetsstrateg Coop Sverige och Helena Björck, Leg dietist och kvalitetssäkrare, Dagab/Axfood. Samtalet modereras av Cecilia Anneling, Svensk Dagligvaruhandel |
09:00 | Avslut |
Anmäl deltagande till cecilia.anneling@svdh.se. En dag innan webbinariumet kommer en länk till webbsändningen att skickas till de som anmält sig.