Inbjudan till frukostwebbinarium 16 april: Hur mycket pengar lägger vi på mat?
Äta bör man annars dör man, mat på bordet har i alla tider varit en nödvändighet. Men i takt med att inkomsterna i Sverige stigit har vad vi äter och hur stor andel av hushållens utgifter som utgörs av livsmedelskonsumtion förändrats.
Den 16 april klockan 08:00-08:55 bjuder Svensk Dagligvaruhandel in till ett webbinarium om hur mycket pengar vi lägger på mat jämfört med andra hushållsutgifter, hur livsmedelskonsumtionen förändrats och vad det är för mat vi väljer att köpa idag. Vi kommer presentera en ny rapport om svensk livsmedelskonsumtion över tid och även presentera Dagligvaruindex mars.
Program
08:00 | Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel, inleder med att presentera Dagligvaruindex mars. |
08:05 | Daniel Lennartsson, statistiker på SCB, om Hushållskonsumtionen nu och då – data presenteras från SCB:s nationalräkenskaper och livsmedelsstatistik. |
08:20 | Fredrik Bergström, Ek. Dr. och rådgivare, presenterar ny rapport Större kaka, mindre bit –ny faktarapport om livsmedelskonsumtion i Sverige. |
08:30 | Nichlas Olofsson, Inköpsdirektör Coop Sverige, om förändrade kundbeteenden. |
08:40 | Panelsamtal Hur påverkar det förändrade kundbeteendet dagligvaruhandeln? I samtalet deltar Nichlas Olofsson, Inköpsdirektör Coop Sverige, Mårten Tenne, handlare ICA Maxi Nyköping och Tommy Sjölund, handlare Handlar’n Lugnvik i Kramfors. Samtalet modereras av Cecilia Anneling, Svensk Dagligvaruhandel. |
08:55 | Avslut |
Anmäl dig här. En dag innan webbinariet kommer en länk till webbsändningen att skickas till de som anmält sig.