Okategoriserade | 2023-03-09 |

Inbjudan till frukostwebbinarium 16 mars: Påverkas dagligvaruhandelns hållbarhetsambitioner när konsumenten håller hårdare i plånboken?

Volymerna minskar i dagligvaruhandeln när den prispressade konsumenten förändrar sitt köpbeteende genom att köpa färre eller billigare varor. Vad gör detta med matbutikens hållbara utbud, hur kan handeln agera och är billigare mat alltid sämre för klimatet?

Den 16 mars klockan 08:00-09:00 bjuder Svensk Dagligvaruhandel in till ett webbinarium om hur de förändrade köpbeteendet påverkar de hållbara utbudet i butik, framtida butikssatsningar och hållbara investeringar. Dagligvaruindex för februari kommer även presenteras.

Program

08:00 Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel, inleder med att presentera Dagligvaruindex februari.
08:10 Malin Jonell, forskare Kungliga Vetenskapsakademien och Stockholm Resilience Centre (SRC) vid Stockholms universitet, om att matsystemet behöver transformeras för att bli hållbart för både människa och miljö.
08:25 Niklas Laninge, Psykolog och VD för Nordic Behaviour Group reflekterar kring vad som förändrar ett köpbeteende och om ett hållbart konsumtionsbeteende.
08:40 Panelsamtal Hur påverkar de förändrade köpbeteendet hållbarhetsfokuset i dagligvaruhandeln?
I samtalet deltar Jenny Lönn, senior hållbarhetsstrateg ICA Sverige, Caroline Kjerstadius, hållbarhetschef Lidl Sverige och Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood.Samtalet modereras av Cecilia Anneling, Svensk Dagligvaruhandel. 
09:00 Avslut

Anmäl deltagande till cecilia.anneling@svdh.se
En dag innan webbinariumet kommer en länk till webbsändningen att skickas till de som anmält sig.