Webbinarium: Vart tar pengarna egentligen vägen?
Matpris, inflation, lönsamhet och vinstmarginaler i livsmedelskedjan har de senaste åren diskuterats flitigt i samhällsdebatten. Debatten och det politiska trycket har lett till att flera myndigheter genomfört och presenterat särskilda uppdrag kring hur livsmedelssektorn fungerar, konkurrensen och vilken makt konsumenten har.
Tisdagen den 17 september, i samband med att Dagligvaruindex augusti publicerades, bjöd vi in till ett webbinarium för att prata om lönsamhet i livsmedelsbranschen och vart pengarna egentligen tar vägen samt för att presentera en ny rapport Fakta om maten: Är maten i Sverige dyr?
Deltog gjorde Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel, Oscar Almqvist, näringspolitisk expert Svensk Dagligvaruhandel, Daniel Lennartsson, sakkunnig ekonomisk statistik på SCB, Peter Holm, vice vd Dagab, Sven-Olov Daunfeldt, chefsekonom Svenskt Näringsliv och Cecilia Anneling, kommunikationschef Svensk Daglgivaruhandel.
Se hela webbinariumet i efterhand nedan.