Rådet för kyl- och fryskedjan förvaltar och utvecklar Branschriktlinje Rätt temperatur under lagring och transport för kylda och frysta livsmedel.
Rådet fungerar även som kunskaps- och kompetenscenter för kylda och frysta livsmedel inom områden som obruten kyl- och fryskedja, kvalitet och livsmedelssäkerhet och minskat matsvinn. Rådet består av medlemmar i Svensk Dagligvaruhandel och deltagare från leverantörsled, transportörer och grossister till restaurang och storhushåll.
Rådets medlemmar
Johanna Ledin, ICA, (ordf)
Peder Johansson, Dagab
Fredrika Liffen Rappe, Coop
Lucas Kimme, Lidl
Ylva Heivert, SvDH
Deltar gör också:
Martin Bylund, Kyl- och Frysexpressen Nord AB
Birgitta Niemi, Martin&Servera
Fredrik Pettersson, Frigoscandia
Peter Hedström, Menigo
Maria Häger, HKScan
Elisabeth Tallroth, Arla Foods